Makita Online

EK7651H

Första kapmaskinen med 4-taktsmotor.

 

EB7650TH

Ryggburen lövblås.

 

BHX2501

Effektiv lövblås.

 

EBH341UX1

Röjsåg för professionellt bruk.

 

EM4351UH

Kraftfull röjsåg för professionellt bruk.

 

EBH253U

Låg vikt och 4-taktsmotor.

 

ER2550LH

Grästrimmer med miljövänlig 4-taktsmotor.

 


Driftsäkra och miljövänliga 4-taktsmotorer


Makitas 4-taktsmotor ger högt vridmoment och många hästkrafter. Högsta vridmoment och max antal hästkrafter hos Makitas 4-taktsmotor är nästan samma som hos motsvarande 2-taktsmotor. 

Den är även lättast i klassen tack vare att kopplingshus m.m. tillverkats i formgjuten magnesiumlegering.


Hög prestanda, kompakt och lätt design


Jämfört med konventionella 4-taktsmotorer ger 4-taktsmotorn från Makita omkring 20-30% mer effekt tack vare den höga förbränningseffektiviteten och nya innovationer som kompakta tändstift.

 

Patenterat unikt smörjningssystem


Smörjningssystemet gör att motorn har kunnat designas med de minsta yttermåtten i sin klass bland de 4-taktsmotorer som finns på marknaden idag och att den dessutom kan användas i Semi Multi-position. 

Med detta system kan man använda röjsågar på 24,5cm3 och 33,5cm3 för alla sluttningar, som dikeskanter, odstränder eller bergsvegetation.

De naturliga tryckförändringarna i vevhuset till följd av kolvens rörelse i cylindern utnyttjas för att pumpa oljan i hela motorn.

Olja pumpas från en behållare i botten av motorn genom ett nätverk av envägsventiler, vilket ger tillförlitlig smörjning och lång drifttid utan att motorns nivå måste hållas.

 

Låga driftskostnader och enkelt underhåll


Enligt vår jämförelse mellan Makitas 24,5cm3 bensindriven röjsåg med 4-taktsmotor och en motsvarande bensindriven röjsåg med 2-taktsmotor visar sig Makitas 4-taktsmotor vara överlägsen 2-taktsmotorerna i sin klass både när det gäller bränsleförbrukning och totalkostnad, vilket framgår av tabellerna nedan.

Makitas 4-taktsmotor drivs med blyfri bensin. Användaren behöver därför inte tänka på följande förberedelser och underhåll, som är nödvändigt om man använder 2-taktsmotor eller 4-takts blandmotor som drivs med bensin-/oljeblandning:

  • Blanda bensin och olja före drift
  • Tömma ut bränsle från tanken efter arbetet och sedan avlägsna damm från oljepåfyllningsporten

 

  

Minskade avgasutsläpp


Jämfört med en motsvarande 2-taktsmotor är avgasutsläppen betydligt mindre, så att de stränga regleringarna i världen följs, t.ex. CARB Tier 3 (Kalifornien), EPA Phase 2 (USA) och EU Steg 2 (Europa). Som framgår av tabellen till höger är utsläppsnivån hos Makitas 4-taktsmotor klart under standardnivån för regleringarna.Låg ljudnivå


Den låga ljudnivån gör att man kan arbeta utan att störa omgivningen, även i tysta områden som parker eller bostadsområden.