Makita Online

Makita Corporation


Med över 100 års erfarenhet utmärker sig Makita för sin utmärkta prestanda och höga kvalitet.
Makita arbetar ständigt för att bygga en bättre och säkrare arbetsmiljö och finns representerade på alla kontinenter med över 40 dotterbolag. Makitas produkter tillverkas främst i ursprungslandet Japan, men produktion sker även i USA, Kina, Storbritannien och Rumänien.

 1915 grundas Makita i staden Nagoya, Japan

 Forskning och utveckling


Säkerhets- och konstruktionskrav varierar från land till land och Makita jobbar aktivt med att identifiera och möta dessa behov, men det är även viktigt att samtliga produkter uppfyller användarens krav. Alla Makitas produkter är därför utformade för att minimera damm, vibrationer och buller. Produktutveckling sker självklart alltid med största hänsyn till miljön.

 

Säkerställande av kvalitet


Makita kontrollerar noggrant alla produkter i utvecklingsstadiet så att endast förstklassiga produkter når ut på marknaden. Samtliga produkter genomgår ett dussintal tester baserade på säkerhet, funktionalitet, ergonomi och hållbarhet innan de lanseras.

 

Produktion


Makitas huvudkontor ligger i Anjo i närheten av Okazaki i Japan. Anläggningen är en trendsättare för övriga av Makitas Fabriker, och anläggningen i  Okazaki utvecklar ständigt mer effektiva och flexibla processer samt produktionsmetoder. Huvudfilosofin grundas på att ett bra verktyg utgörs av en förstklassig motor, och Makita strävar alltid efter att vara bäst i världen med den mest effektiva och hållbara utrustningen.

Makitas huvudkontor i Anjo, Japan

Försäljning


Makitas produkter säljs via omfattande och professionella återförsäljarnät. Dessa har noga valts ut av Makita för att säkerställa att det finns tillräckligt med lagerkapacitet för att kunna leverera snabbt och effektivt. Återförsäljarna utbildas sedan av Makitas säljkår så att de på bästa sätt ska kunna förse sina kunder med rätt verktyg för rätt ändamål..

>> För mer information, besök Makita Corporations globala webbplats.
>> Makitas dotterbolg över hela världen.